Vereniging

Paardensportvereniging DE SPALANDRUITERS is een Landelijke Rijvereniging en Ponyclub. De Spalandruiters heeft een eigen accommodatie gevestigd aan de rand van Schiedam voor mensen die beschikken over een eigen paard of pony. Er worden lessen gegeven in dressuur en springen voor pony- en paardenruiters op elk niveau.

De lessen zijn, zowel voor wedstrijdruiters, als voor recreanten geschikt. Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd, zowel onderling, als via de KNHS.

Vanaf onze manege kunt u prima buitenritten maken door het gebied Midden-Delfland. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Onze vereniging is in het bezit van het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. 

Het veiligheidscertificaat garandeert de consument dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijhal en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden hiervan zijn de verplichte aanwezigheid van een BHV-er, verplichting van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, harnachement onderhoud en ongevallenregistratie. LR & PC de Spaland Ruiters is in het bezit van dit veiligheidscertificaat. Meer informatie over het veiligheidscertificaat kan worden gevonden op: Stichting Veilige Paardensport KNHS